Zangeres Nina

Allround/Soul

Info

Niña van Dijk ontdekte op jonge leeftijd al haar voorliefde voor het maken van muziek. In 2003 brak ze door met Treble. De zelfverzonnen taal werd een hype en 'Ramaganana' een nummer 1 hit, gevolgd door optredens op tal van festivals, 2 grote theatertours door Nederland, 2 albums en een promotour door maar liefst 38 Europese landen in 40 dagen met als eindstop Griekenland, waar ze Nederland vertegenwoordigden op het Eurovisiesongfestival.

In 2006 koos Niña voor verdieping en verdere muzikale ontwikkeling en werd toegelaten als zangeres op de popafdeling van het Conservatorium in Amsterdam. Hier kreeg ze o.a. zangles van Mathilde Santing en Anouk Teeuwen. Ze leerde veel nieuwe muzikanten kennen en zong in tal van bandjes van uiteenlopende genres. In 2010 is Niña afgestudeerd op het Conservatorium van Amsterdam. Ze maakte haar eigen EP genaamd 'Outside the box'. De samenwerking met producer Attie Bauw, een frisse blik van de jonge bandleden, de karakteristieke stem van Ni?a en een studio vol instrumenten zoals een dobro gitaar, hammond en mondharmonica, laten de EP authentiek en stoer klinken. Een nieuwe kant en een eigen sound van Niña met country, blues en rock invloeden. Deze EP is te beluisteren onder kopje 'Muziek'.

In 2012 kwam ze in TVOH met Marco Borsato als coach tot aan de live shows. Met een rugzak vol ervaringen ziet Niña haar eervolle taak om naast haar carriere als artiest haar kennis over te dragen aan ander jong talent. Inmiddels heeft Niña de deuren geopend van Zangschool Amsterdam. Bekijk hier de website van haar zangschool: Zangles Amsterdam "Iedere stem is uniek. Hier mag je trots op zijn. In mijn lessen werk ik op een speelse manier aan techniek, maar ook het ontdekken van je eigen geluid en het verder ontwikkelen van je creativiteit. Zingen is durven en doen. Muziek raakt als het met overtuiging wordt gebracht. Dit stukje vertrouwen ontwikkel je door je stem beter te leren begrijpen en te gebruiken. Hoe maak je volume? Kan je zelf bepalen hoe je klinkt? Wat is vibrato? Hoe vertaal je emoties naar muziek? Hoe pas je dit toe in de praktijk? Eventueel kan ik je ook helpen met jezelf eenvoudig leren begeleiden op piano of gitaar en het schrijven van eigen songs."Niña is daarnaast als live artiest te boeken met DJ en saxofonist.

Video

Zangeres Nina vrijblijvend aanvragen

Vorige optredens

Datum Tijd Type evenement Locatie Plaats
2017-06-23 20:00 - 01:00 Zanger
Allround DJ
Eetcafe Het Zwaantje Zwanenburg
2016-12-15 19:00 - 00:00 Zanger
Allround DJ
Restaurant Red Amsterdam
2016-06-03 21:00 - 01:00 Zanger
Allround DJ
Kasteel Oud Poelgeest Oegstgeest
2015-07-11 21:00 - 01:00 Zanger
Saxofonist
Allround DJ
De Plaets Burgum
2015-06-26 20:00 - 23:00 Zanger
Auberge van Gogh Zundert