Tromp Ruben

Allround/Jazz

Info

Trompettist en aanspreekpunt naar de klant Ruben doet in zijn eentje de beste hornsections van de jaren 80 tot nu herleven en weet op slimme wijze zijn rol te vinden binnen de nummers zonder originele blazerspartijen. Ruben heeft van jongs af aan al de ambitie gehad om trompettist te worden. Ruben studeerde aan het Conservatorium Inholland Haarlem voor Pop/session musician. Hij begon met spelen bij een plaatselijke Marching band (Show and Marching band Drumfanfare Haaglanden). Ruben geeft onder andere les bij bij METRO Scheveningen.

Ruben is erg divers. Zo wordt hij vaak gevraagd om mee te spelen in Bigbands, Klassieke Ensembles, met DJ's, Jazz combo's en voornamelijk popbands (zowel akoestisch als versterkt en eigen werk als covers). Hij heeft 2 eigen coverbands genaamd 'Ruby and the Blizzards' en 'Amuse'. Verder heeft Ruben op al verschillende grote podia gestaan, zoals het Bevrijdingspop festival in Haarlem en het jazz festival in Delft. Daarnaast speelde hij al in de bands van onder meer Waylon, Berget Lewis, Roel van Velzen en Ntjam Rosie.

Als Trompettist bij DJ speelt van jazzy en rustig tot opzwepende riffs. Hij improviseert en speelt melodielijnen mee. Hij luistert goed naar waar een DJ op doelt en ondersteund en voegt muziekale lijnen toe als het gepast is en op zo'n manier dat mensen meer in de muziek getrokken worden. Bij rustige deep house of lounge muziek speelt Ruben relaxte lijnen, om een zwoele en relaxte sfeer neer te zetten. Met improvisatie weet hij een eenvoudig nummer tot een sfeervolle interactie te maken.

Geinteresseerd in het boeken van Ruben in combinatie met DJ? Vul dan onderstaand formulier in.

Video

Tromp Ruben vrijblijvend aanvragen